Yapmak istediğim bir şey için Elemental yaratabileceğimi hatırlattığınız için teşekkür ediyorum, bu konuda çok fazla deneyim edinmiş değilim fakat geçmişte yaptığım 1-2 Elemental çok işime yaradı; bu yüzden kendi deneyimlerimi aktarsam bir şeyler anlarsınız.
Öncelikle evet, Elemental bir tür hizmetkar fakat bir tür düşünce formu; yani kendi Çakraları vesaire olmadığı için dışarıdan enerji almaya muhtaç. Eğer siz birisine saldırı amaçlı Elemental yaratacaksanız yarattığınız Elementali saldıracağınız kişiye bağlayıp onun enerjisinden beslenmesi için programlayabilirsiniz. Fakat niyetiniz iyiyse Elementali sizin beslemenizi öneririm, bu da şöyle oluyor; enerjinizi arttırıp veya o Elementalin elementini invoke edip Elementale doğru nefes vererek enerjiyi yönlendiriyorsunuz. Tüm enerjiyi vermeye hiç gerek yok fakat 1-2 günde bir Elementali çağırıp enerji vermeniz iyi sonuç veriyor.
Elemental yazıda dendiği üzere çok fazla işe yarayabilir, sadece arada şarj etmeniz gereken bir alet gibi düşünün. Elemental yapmak gelişmiş bir çalışma olduğu için en azından 6 ay ya da 12 ay gibi bir süreliğine düzenli Meditasyon yapmanız en iyisi olacak; sonra da Elemental üretip üretemeyeceğinize kendiniz karar verirsiniz. Bu çalışmaya başlarken Elemental tek elementten oluşsa daha iyi, fakat bu konuda ustalaştıkça sanırım iki farklı elementi de kullanabiliyorsunuz.
Ayrıca ilginç bir bilgi vereyim, Mitolojilerdeki bazı canlılar (Deniz Kızları, Periler, Yer Cüceleri vs.) gerçekten var fakat Elemental olarak varlar. Elemental yaratan kişilere de yarattıkları Elementale bu tarz canlıların şekillerini vermelerini tavsiye ederim.
Benim en etkili Elemental çalışmam ise şuydu; pek sosyal bir insan olmasam da bir dönem kabuğumu kırıp insanlarla sosyalleşmek istedim, bir süre iyi gitti ama sonra fena halde bunaldım. İşin kötüsü artık o insanlar benimle sosyalleşmek istiyordu, ben de dikkatlerini dağıtsın diye küçük bir Elemental yaratmıştım; bundan sonra da özellikle çevremde olmasını istemediğim kişiler yavaş yavaş benden uzaklaştı.