Ateşi neyle dengelemeliyim? aşırı egoist bir insanım. Diğer elementleride çok yaşıyorum ama kendimi tanımaya başladıkça ateşin daha çok baskın olduğunu gördüm. Öyle ki ne yaparsam yapayım kendimden soğuyamıyorum ve herkesi "küçük" görüyorum. Şimdi ateş ağırlıkta olduğu için diğer bütün elementleri mi şey etmeliyim? İyi günler dilerim...
Esenlikler,
"Gurur" ile "narsisizm" arasındaki fark, yapılan işlerden gelir. Örneğin kendinizi yukarıda ve diğer insanları aşağıda görüyor olabilirsiniz ancak bunu başkalarına saldırmaya ya da onları umursamamaya vardırıyorsanız bu problemli olacaktır.
Örneğin bir iş yaptınız diyelim, bu işe layık bir şekilde kendinizin değerini bilirseniz bir problem olmayacaktır. Burada beklenen şey kişinin kendi benliğini yok etmesi değildir. Ancak genelde ateşin bir diğer kötü yanı da eğer hırs öğesi eksikse yerinde saymak olabilir. Örneğin hiçbir başarı kaynağınız yoksa ve kendinizi zaten olduğu gibi kabulleniyorsanız, "ben böyle de iyiyim zaten, gerek yok" diyorsanız yerinizde sayacaksınızdır.
Tabii burada kastedilen şey, kişi kendini tamamen yersin değil. Kendinizi sevmeniz önemli ancak dediğim gibi, kendinizi kusursuz görmeniz apayrı bir şey. Bu ayrıma dikkat edin.
Son olarak akaşa invoke edebilirsiniz böyle bir dengesizlik olduğunu düşünüyorsanız. Ya da başarıya karşı hırsınız düşükse ve bu hırsa, başarısızlığa rağmen kendinizi kusursuz görüyorsanız o zaman da yine Nauthiz ve Sowilo rünlerini kullanabilirsiniz. Fehu da belki kullanılabilir, yükselmeyi yönetiyor çünkü. Bu üç rün; sırasıyla Satürn, Güneş ve Venüs'e bağlı olduğu için belki işinize yarayabilir. Fehu da yükselmeyi yönetse bile aynı zamanda "onurlu yükselmeyi" yönetir. Yani safi ve tamamen kendinize yönelik bir başarıdan ziyade dışarıyı da umursamak için yararlı olabilir diye düşünüyorum.
İyi akşamlar.